AB'nin karbon salınımının azaltmak için ihtiyaç duyulan metallerdeki tedarik açığını geri dönüşüm yolu kapatabilir [FNC-NEWS]

  • 25.04.2022 09:29


Eurometaux tarafından yapılan çalışma, Avrupa Birliği'nin karbon salınımını azaltmak için ihtiyaç duyulan lityum, nadir metaller ve diğer metallerde kısa vadede arz yetersizliği ile karşı karşıya kalacağını ortaya koydu. Ancak çalışma, geri dönüşümün 2040'tan itibaren arz açığının kapatılmasına yardımcı olabileceğini de gösterdi. 
Belçika'daki KU Leuven Üniversitesi ile birlikte yürütülen çalışma için hazırlanan raporda, "Küresel enerji dönüşümü madencilik projelerinin devreye alınmasından daha hızlı ilerliyor. Bakır, kobalt, lityum, nikel ve nadir metallerde şu an ile 2035 arasında yakıcı bir talep enflabsyonu yaşanaması riski var" tespitine yer verildi. 
Çalışma, AB'nin karbon salınımını 2050'ye kadar sıfırlama hedefini yakalaması için lityum ihtiyacının 35 kat ve nadir metaller ihtiyacının 7-26 kat artacağını gösterdi. 
Çalışmada ayrıca, Avrupa'nın yoğun şekilde yatırım yapması halinde temiz enerji için gerdekli metallerin yüzde 40-75'inin 2050'ye kadar geri dönüşümden sağlanabileceğini de ortaya koydu.
 
 
 
 
 
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey