BASIN BÜLTENİ-2022 Future Unicorn Ödülüne, Dijital Türkiye Platformunun tek aday start-up?ı Fazla Gıda oldu [FNC-NEWS]

• 17.01.2022 18:15

Avrupa?nın her yerinden teknoloji devi olma potansiyeline sahip scale ?uplar?ın yarıştığı 2022 Future Unicorn Ödülüne, Dijital Türkiye Platformunun tek aday start-up?ı Fazla Gıda oldu. 2016 yılında kurulan ve şimdiye kadar 30 bin ton gıdayı israf olmaktan kurtararak 75 bin tondan fazla karbon salımını engelleyen Fazla Gıda, ?2022 Future Unicorn Ödülü? için Dijital Türkiye Platformu adayı oldu. Üyesi olduğu Digital Europe tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen ?2022 Future Unicorn Ödülü? için Dijital Türkiye Platformun tek adayı olan Fazla Gıda diğer 17 Avrupa scale-up ı ile yarışacak.Avrupa?nın her yerinden teknoloji devi olma potansiyeline sahip scale?up?ların yarıştığı ödül, geleceğin Avrupa Teknoloji devleri olma potansiyeline sahip girişimcileri hedefliyor. İş süreçlerini dijitalleştirmede ve yenilikçi dijital ürün ve hizmetler sunmada başarılı olduklarını kanıtlamış işletmeler mercek altına alıyor.Fazla Gıda Kurucu Ortağı ve CEO'su Olcay Silahlı, ?Kurulduğumuz 2016 yılından bu yana çok büyük başarılara imza attık. Fazla Gıda olarak son 5 yılda iş ortaklarımız ile beraber tam 30 bin ton gıdanın kurtarılmasını sağladık. Bu ödül için aday gösterilmek çok büyük bir onur bizim için. 2022?de istihdam olarak yüzde yüz büyürken yenilikçi çalışmalarımızla da daha yüksek bir oranla etkimizi artırmaya devam edeceğiz.? şeklinde görüşlerini dile getirdi.Kazanan, 3 Şubat 2022?de Masters of Digital?de Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Komisyon Üyesi Mariya Gabriel tarafından açıklanacak.