Piyasanın satıcılı açılmasını bekliyoruz.

  • 28.04.2009 09:37
Dün günü %0.64 düşüşle kapatan Dow Jones Endeksi vadeli işlemlerde %1.17 değer kaybıyla işlem görüyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün domuz gribi salgınına ilişkin seviye yükseltmesi ise dün olumsuz etkilenen piyasalarda kaygıları artırabilir. Yurtiçinde ise IMF ile anlaşma beklentileri sürmesine rağmen yeni bir gelişme bulunmamakta. Cuma günü resmi tatil olması nedeniyle İMKB'de işlem gerçekleşmeyecek. Aynı gün yeni bakanlar kurulunun açıklanması bekleniyor.
Teknik olarak yükseliş eğilimini sürdüren Endeksin 29,800 seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalama seviyesini geçmekte zorlanan Endeksin bu seviyeyi geçmesi durumunda yükseliş sürecini 31,500 – 32,000 seviyelerine doğru sürdürmesi beklenebilir. Birçok olumlu beklentiyi fiyatlandıran Endeksin yükselişini sürdürmesi durumunda kar satışı yapılarak portföylerde nakit miktarları artırılabilir.
Gösterge tahvil bileşik faizinin bugün %12.2-%12.5 aralığında, USD kurunun 1.62-1.65 aralığında hareket etmesini bekliyoruz.