İMKB’nin güne yatay başlamasõnõ bekliyoruz...

  • 24.04.2009 09:37
ABD borsaları açıklanan olumsuz ekonomik verilere rağmen, birkaç yerel bankanın beklentilerden daha iyi bilanço açıklamasının bankacılık hisseleri üzerindeki etkisiyle değer kazandı. Kapanış sonrasında bilanço açıklayan American Express'in beklentilerin üzerinde gelen kar rakamı sayesinde, bugün bankacılık hisse işlemlerini olumlu etkilemesi bekleniyor. Asya borsaları ise, finansal sektörün kredi endişelerinin gevşediği beklentisi ile yukarı yönlü hareket etmesiyle bir miktar yükseldi. Yurtiçinde Merkez Bankası beklenti anketi sonuçlarında 2009 yılı büyüme beklentisi, %3,6 daralma olarak ortaya çıkarken; IMF'nin raporunun bilgileri Çarşamba günü yayınlandı ve Türkiye için 2009 yılı büyüme beklentisini %5,1 daralmaya çektiği haberi piyasaya düştü. Bu sabah İMKB'nin dünkü tatil günü sonrasında, piyasaya yeni bir haber girişi olmamasına bağlı olarak güne yatay bir açılış ile başlamasını bekliyoruz.
Gün içi ilk direnç noktamız 29,400 seviyesinde bulunuyor. Sonraki direnç noktalarımız ise 29,800 ve 30,500 puan seviyeleridir.
Gün içi ilk destek noktamız 28,700 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destek noktalarımız ise 28,500 ve 28,000 puan seviyeleridir.
Endeksin kısa vadeli teknik göstergelere bağlı olarak satış baskısı sürüyor. Önemli destek seviyesi 20 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 27,500 puan seviyesi olarak izlenebilir. Diğer yandan 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 29,800 seviyesine olabilecek ataklarda kar satışları yapılabilir.
Perşembe gününü 1.64 seviyelerinden tamamlayan dolar kuru bu sabah 1.63 seviyelerinde, gösterge tahvil faizleri %12.40 seviyesinde (kapanış %12.42).