Piyasanın alıcılı açılmasını bekliyoruz.

  • 06.02.2009 09:27
Dün güne satıcılı başlayan Amerika borsaları, Obama yönetiminin önümüzdeki hafta başında kurtarma planını açıklayacağının duyulması, paketin senato da oylanma aşamasına gelmesi ve hükümetin finansal sistemi destekleme planlarının, muhasebe kurallarında, bankaların aktif silme yoluyla oluşan zararlarını azaltacak ve borç verme kapasitesini artıracak değişiklikler içereceği beklentisiyle yükselirken. Ayrıca Wal- Mart'tan gelen olumlu Ocak satış rakamları, Mastercard'ın bilançosunun beklenenden iyi gelmesi, Goldman Sachs ve Morgan Stanley'nin kurtarma planından aldıkları sermaye desteğini geri ödeyebilecek durumda oldukları haberleri de piyasayı olumlu etkileyen diğer haberlerdi. Asya borsaları ise banka ve teknoloji hisseleri öncülüğünde, hükümetlerin dünya genelinde finansal krize karşı aldıkları ve alacakları önlemlerin iyimserliği ile yükselirken, Japonya borsası da zayıf yene bağlı olarak araba ve elektronik ürünler üreten şirketlerin kar beklentilerini yükseltmesi ile günü artışla kapattı. Bugün ABD'de açıklanacak Ocak ayı tarım dışı istihdam rakamı, gün içerisinde takip edilecek en önemli data. Bu sabah İMKB'nin yurtdışı piyasalardaki olumlu havaya bağlı olarak alıcılı bir açılış ile güne başlamasını bekliyoruz.
Gün içi ilk direnç noktamız 26,300 seviyesinde bulunuyor. Sonraki direnç noktalarımız ise 26,800 ve 27,700 puan seviyeleridir.
Gün içi ilk destek noktamız 25,500 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destek noktalarımız ise 25,200 ve 24,900 puan seviyeleridir.
Endeks dünkü işlemlerde 5 ve 20 günlük hareketli ortalama seviyesinin hemen üzerinde kapanış gerçekleştirerek yükseliş ivmesini korumaya çalıştı. Endeksin 25,500 seviyesinin üzerinde kalabilmesi durumunda kısa vadeli olumlu görünümü sürecektir. Aksi durumda 24,900 seviyesinde bulunan trend desteğine kadar geri çekilme beklenebilir.
Gösterge tahvil bileşik faizinin bugün %15.0-%15.3 aralığında hareket etmesini bekliyoruz. USD kurunun bugün 1.61-1.64 aralığında hareket etmesini bekliyoruz