ABD borsaları artan ekonomik kaygılar nedeniyle %3 geriledi...
- 05.09.2008 09:39
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın dün yaptığı açıklamalarda önümüzdeki dönemde faiz indirimini işaret etmesi kafaları karıştırdı. 18 Eylül'de gerçekleşecek toplantıda faizlerin %16.75 seviyesinde sabit bırakılması bekleniyordu. Bu açıklamaların da etkisiyle YTL’nin değer kaybı hızlandı ve 1.2360 seviyelerine yükseldi. Dün beklenildiği gibi İngiltere ve Avrupa Merkez Bankası faizleri sabit bıraktı. Avrupa Merkez Bankası başkanı Trichet'in açıklamaları sonrası Avrupa borsalarında düşüşlerin hız kazandığı görüldü.
Bugün yurtdışı piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak satıcılı bir açılış bekliyoruz. ABD açıklanacak Tarımdışı İstihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesi satış sürecinin hız kesmesini sağlayabilir. Aksi durumda global piyasalarda yaşanan süreci derinleşecektir.
ABD'de saat 15:30'de Ağustos ayı Tarımdışı İstihdam Değişiminde beklenti 75.000 azalış. Ağustos ayı işsizlik oranının %5.7 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.
Endeks yurtdışı borsa endekslerinde yaşanan satıcılı seyire bağlı olarak dün tekrar 5 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdi. Yurtdışı borsa endekslerinde yaşan sert satış dalgası teknik olarak Amerika, Almanya, İngiltere ve Japonya'da net bir kırılmayı işaret ederken satış sürecinin sürmesi beklenebilir. Bu gelişmeler ışığında İMKB Endeksinin 39,000 puan seviyesinde bulunan destek seviyesi tekrar test edilecektir. Bu seviyenin kırılması durumunda yeni bir satış süreci başlayacak olup düşüş hareketi önümüzdeki günlerde 36,500 seviyelerine kadar sürebilir. Dün ilk 5 kurum bazında hisse senetlerine 18.423 milyon YTL'lik para çıkışı gerçekleşti.
Gün içi ilk destek noktamız 39,000 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destek noktalarımız ise 37,500 ve 36,500 seviyeleridir.
Gün içi ilk direnç noktamız 39,500 seviyesinde bulunuyor. Sonraki direnç noktalarımız ise 39,800 ve 40,200 seviyeleridir.
Bugün gösterge tahvil bileşik faizinin %19.0 - 19.3 USD kurunun 1.2300-1.2550 aralığında hareket etmesini bekliyoruz.