Turkcell için tavsiyemizi...

  • 08.01.2016 15:19

Turkcell için tavsiyemizi Endeksin Altında Getiri'den Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltiyoruz. Hedefi fiyatımız hisse başına 13TL %31 yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Hisse 6 Nisan'daki temettü dağıtımından bu yana %15 geriledi. 2016T FD/FAVÖK tahminimize göre son beş yıllık ortalamasının %18 altında işlem gören Turkcell hissesi global benzer şirketlerin ortalamasına göre de %20 iskontolu.

1.9milyar Euro 4G lisans bedeli, yatırımlar ve potansiyel satın almaları göz önünde bulundurduğumuzda şirket ciddi bir yatırım döneminden geçiyor. Bu dönemde, Turkcell'in borçluluğunun artmasını ve nakit akışının 2015-16'da eksiye dönmesini bekliyoruz. 2018 sonuna kadar yaklaşık 15milyar TL'lik yatırıma rağmen şirketin net borcunun 2017'de nakit faaliyet karının sadece 0.6'ine yükseleceğini hesaplıyoruz. Şirket ortakları arasında henüz bir uzlaşı olmaması sebebiyle en az önümüzdeki iki yılda temettü dağıtılmasını beklemiyoruz.

Mobil telekom sektöründe her ne kadar büyümeyi destekleyen faktörlerin orta vadede kalıcı olduğunu düşünsek de 4G döneminde rekabetin azalıp pazara ciddi bir iyileşme getirmesini beklemiyoruz. 4G için operatörlerin abonelere ilave bir maliyet çıkarmayacak olması sebebiyle, Turkcell'in büyümesi data kullanımının artmasına, akıllı telefon penetrasyonunun yükselmesine ve ön ödemeli abonelerin faturalı hatlara geçmesine bağlı kalmaya devam edecek. Turkcell orta vadede fiyatları enflasyon kadar artırıp konsolide gelirlerini 2015'te %8-10 2016-2018 arasında ise %10-14 artırmayı hedeflemekte. Bizim beklentilerimiz büyümenin şirket beklentisinin alt bandına yakın olması yönünde.

Beklentilerden daha düşük büyüme, 4G'nin başlamasıyla birlikte rekabetin daha da kızışması, ekonomik büyümenin düşük seyretmesi ve zayıf TL Turkcell tavsiyemiz için riskleri oluşturmaktadır. Geçen senenin sonunda Telia Sonera'nın elinde bulunan Fintur Holding hisseleri için teklif verilmişti. Fintur'un değer yaratacak bir fiyatta satın alınmasını ise tavsiyemizi destekleyebilecek faktör olarak görüyoruz.

OYAK Yatırım Araştırma