ARED mesleki eğitimde toplumsal uzlaşı çağrısı yaptı [FNC-NEWS]

  • 02.05.2024 22:45


2000 yılından bu yana sektörü temsil eden Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat Taslağı konusunda çağrı yaptı. 9 milyar dolarlık bir sektörü temsil eden ARED, müfredatın kısa zamanda değerlendirilmesi yerine, mesleki eğitimde ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlayacak toplumsal bir uzlaşı modelinin benimsenmesini bekliyor. 
ARED, Türkiye'nin açıkhava ve endüstriyel reklam alanındaki en önde gelen sektör kuruluşu olarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat Taslağı konusunda "mesleki eğitim? vurgusu yaparak dikkat çekti. Dernek, kısa vadeli bir değerlendirme yerine, mesleki eğitimde ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlayacak toplumsal bir uzlaşı modelinin benimsenmesini bekliyor.
20 yılı aşkın süredir mesleki eğitim alanında çalışmalar yürüten ARED, sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir?de toplam 4 meslek lisesinde Endüstriyel Reklam Ürünleri bölümü açmıştı. ARED, sektörel bölüm atölyelerinin kurulması, öğrencilere ARED Bursu verilmesi, usta öğreticilerin teorik ve uygulamalı ek dersler sunması, firmalara ve FESPA Eurasia Fuarı?na geziler düzenlenmesi, öğrencilerin staj eğitimlerinde firmalara yerleştirilmesi ve mezun olduklarında sektörde istihdam edilmeleri, bölüm öğretmenlerine hizmet içi eğitimler düzenlenmesi gibi alanlarda iş birliğini sürdürüyor.
Mesleki eğitimin önemine inanan ARED, kamuya açılan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat Taslağı hakkında bir açıklama yaparak ARED Başkanı Şahin Acar'ın mesleki eğitim ve meslek liseleri alanındaki beklentilerini paylaştı.
ARED Başkanı Şahin Acar, mesleki eğitim ve meslek liseleri alanındaki beklentilerini şöyle açıkladı: ?ARED olarak mesleki eğitimde sanayi-okul iş birliğinin geliştirilmesi konusunda öncü olmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar da bu alanda çok çeşitli çalışmalara imza attık. Yeni müfredatın kısa zamanda değerlendirilmesi yerine ilgili tüm sivil toplum kuruluşları ve sanayi kuruluşlarının da dahil edilerek tartışılması gerektiğine inanıyoruz. Mesleki eğitimde uluslararası entegrasyonun sağlanması, mesleki eğitimde okul altyapılarının güçlendirilerek sektörlerin gelişmesine yönelik bir eğitimin hedeflenmesi gerekiyor. Yeni müfredat konusunda beklentimizi yineleyerek yapılacak çalışmalara elimizden gelen desteği sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Sektörümüz ihracat yapan, yüzbinlerce kişiye istihdam sağlayan, makine üreten, yurt dışı fuarlara katılıp ödüller kazanan firmalarla milyonlarca dolar ciro yapan dev bir endüstri haline geldi. Bu sektörel gelişimi gençlerimizle birlikte daha da ileri götürmeye hazırız.?
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter