ANALİZ-Uluslararası Piyasalar-Avrupa PMI'ları, EURUSD ve META (Ak Yatırım/TradeAll) [FNC-NEWS]

  • 23.04.2024 13:25


Avrupa tarafında bugün nisan ayı öncü PMI verileri açıklandı.

İmalat sektöründe genel olarak beklenti altı rakamlar aldık. Hizmetler tarafı ise beklentilerden olumlu yönde ayrıştı.
Avrupa Bölgesi Bileşik PMI verisi 51.4 ile Mayıs 2023?ten beri en iyi rakam.
Veri sonrası AMB?den faiz indirimi fiyatlamalarında kayda değer bir değişim yok. Piyasanın OIS?den yaptığı fiyatlamalarda haziran ayı için ?faiz indirimi? beklentisi %85.
EURUSD 1.0650 seviyelerinde ve Avrupa borsaları genel olarak artı.
Değerli metallerde bugün de satış baskısı devam ediyor. Eğer dolar endeksi ve reel getiriler yorumumda haklıysam (https://www.tradeall.com/temel-analiz-detay/9182/altin---gumus ) altın için $2.285 ons seviyesinde baskı azalmalı. Gümüşte bugün ABD seansında tekrardan $26.9 ons seviyesinin üzerine çıkmalı.

 

 

Meta yarın seans sonrası Q1?24 rakamlarını açıklayacak. Piyasa beklentileri (Bloomberg)

Ciro: $36.1 milyar
FAVÖK: $20.7 milyar
Düzeltilmiş net kar: $12.08 milyar
Düzeltilmiş HBK: $4.55



Hisse YBB +%36 ve S&P 500 endeksinde en iyi performansa sahip altıncı hisse. Son iki bilançosunu birer cümleyle özetlemek gerekirse

Ekim 2023: Jeopolitik riskler ve global reklam pazarında belirsizlikler nedenli bilanço sonrası ilk işlem gününde %3.7 düşüş yaşamıştı.
Şubat 2024: Tarihinde ilk kez ?temettü? açıklaması ile bilanço sonrası ilk işlem gününde +%20 artış yaşayarak ?tarihin tek günde en çok piyasa değeri kazanan? şirketi unvanını almıştı. Nvidia takvim yılına göre Q4?23 rakamlarını açıklayıncaya kadar unvanını korudu?

 
S&P 500?de YBB hisse performanslarında, yapay zeka teması hala öne çıkan taraf (SMCI, NVDA &META). Ancak enerji şirketleri ve endüstriyellerde çok iyi hareketlenmeler var. Hatta havayolu şirketlerini içeren JETS borsa yatırım fonunda YBB getiri S&P 500?ün iki katına ulaştı. META bilançosunda Q1?24 rakamlarında bir problem olacağını zannetmiyorum. Ancak içinde bulunduğumuz çeyreğe dair Ekim 2023?te yaptığı gibi bir jeopolitik riskler uyarısı gelirse ?çoklu varlık fiyatlamaları? adına önemli bir detay olur.
 
S&P 500 dün 4.953 seviyesinden tepki alımları ile tekrardan 5k seviyesinin üzerinde kapanış yaptı. Kar satışları baskısının bittiğini söylememiz için çok erken. Nvidia bilançosuna kadar teknoloji satış yemeye devam ederken diğer sektörler toparlamaya devam ederse 200 gho (4.650-4.700 arasında) doğru bir geri çekilmede tekrardan ?hisse ağırlığı? arttırılmaya başlanabilir. Şimdilik endeksi ve bilançoları izlemek en iyi karar olur.
 
S&P 500 günlük grafik


Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.