JPMorgan/Kolanovic: Şirketlerin kar görünümü konusunda endişelerimiz devam ediyor [FNC-NEWS]

  • 23.04.2024 12:11


Fed'in faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentilerin azalması, enflasyon işaretlerinin sabit kalması ve hisse senetlerinin hala ortalamanın üzerinde değerlemelerle işlem görmesi nedeniyle, birçok kişi Wall Street'in 2023 yaz sonu ve sonbaharında üç aylık bir gerileme dönemine girdiği noktaya benzer bir konumda olduğuna inanıyor.
JPMorgan'ın baş piyasa stratejisti Marko Kolanovic, "Fiyat hareketi kazançlara bağlı olabilir ve yakın vadede istikrara kavuşabilir. Ancak bunun ötesinde, satışların daha da devam edeceğini düşünüyoruz. Hisse senedi değerlemelerinde devam eden rehavet, enflasyonun çok sıcak kalması, Fed'in daha fazla yeniden fiyatlandırması ve bu yılki zımni hızlanmanın çok iyimser olabileceği bir kar görünümü konusunda endişelerimiz devam ediyor" dedi.
Kolanovic, "Mevcut piyasa anlatısı ve kalıpları, yukarı yönlü enflasyon sürprizleri ve şahin Fed revizyonlarının risk varlıklarında bir düzeltmeye yol açtığı geçen yaza giderek daha fazla benziyor, ancak yatırımcı pozisyonu şimdi daha yüksek görünüyor" ifadelerini kullandı.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter