S&P Global, Yunanistan'ın kredi notu görünümünü yükseltti [FNC-NEWS]

  • 19.04.2024 23:18


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Yunanistan'ın kredi notunu teyit ederken, görünümünü borç stokunda düşüş nedeniyle yukarı yönlü revize etti.S&P Global'den yapılan açıklamaya göre, Ülkenin yabancı para cinsinden kredi notu "BBB-", yerel para cinsinden kredi notu "A-3" olarak teyit edildi.
S&P Global, 2023 yılı Ekim ayında Yunanistan'ın kredi notunu yükseltmişti.
S&P Global'in açıklamasında, Yunanistan makamlarının geniş kapsamlı bir yapısal reform gündemi yürüttüğü ve uzun süredir devam eden darboğazlarla mücadele ettiği hatırlatıldı.
"Son zamanlarda ekonomik verilerde yaşanan bazı yumuşamalara rağmen, ekonomik büyüme Euro Bölgesi ortalamasının üzerinde performans gösterdi ve bu eğilimin devam edeceğini düşünüyoruz." görüşüne yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi:
"Yunanistan'ın daha önce çok büyük olan net borcunun GSYH'ye oranı düşüyor ve eğer mali disiplin ve nispeten güçlü nominal GSYH büyümesi beklentimiz gibi gerçekleşirse, düşmeye devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle Yunanistan'a ilişkin görünümümüzü "durağan"dan "pozitif"e revize ediyoruz"
S&P Global, Yunanistan ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4, gelecek yıl yüzde 2,5 büyümesini bekliyor.
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter