Yabancıların sahip olduğu Çin tahvil miktarı 41,6 milyar dolara çıktı [FNC-NEWS]

  • 19.04.2024 11:05


Yabancı yatırımcıların sahip bulunduğu Çin tahvil miktarının, 2024 yılının ilk çeyreğinde 41,6 milyar dolar net artış kaydetti. Bu miktar, 2023 yılında kaydedilmiş olan 23 milyar dolarlık toplam yabancı tahvil varlığını iki katına yakın bir seviyeye ulaşıldığını gösteriyor. 
CGTN TÜRK'ün haberine göre, "Devlet Kambiyo Dairesi Yönetici Yardımcısı ve Sözcüsü Wang Chunying, düzenlenen basın toplantısında, yabancı kurumların Çin tahvillerine yatırımlarının son dönemde çarpıcı biçimde arttığına işaret etti. Nitekim mart sonu itibarıyla 70?ten fazla ülkeden ve bölgeden bin 100?ü aşkın sayıda kurum Çin tahvil piyasasına girdi. Bunların varlıkları, geçen yıla kıyasla yüzde 0,2 kadar artışla 570 milyar doları aştı ve dolayısıyla elde tutulan toplam yerli tahvillerin yüzde 2,6 kadarına ulaştı.
Wang, yerli tahvillere yönelen yurt dışı yatırımın makul bir yapıda olduğunu ve istikrarlı getiri sağladığını belirtti. Bu bağlamda, yabancı merkez bankaları ve finans kurumları, hazine bonosu gibi orta-uzun vadeli yatırımları artırdılar. 
İlerideki gelişmeleri dikkate alan Wang, Çin tahvillerine yönelen yabancı kurum yatırımlarının istikrarlı bir büyüme göstermesini bekliyor. Bu sürecin sağlam bir makro ekonomik ortam, dengeli bir yuan döviz kuru ve küresel sınır ötesi işlemlerde yuanın gittikçe fazla kullanılması yoluyla destek göreceği düşünülüyor." 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter