Polisan Holding CEO'su Dinçerler: Yakaladığımız ivmeyi tamamlanacak yatırımlarımızla birlikte artırarak devam ettireceğiz [FNC-NEWS]

  • 02.04.2024 06:28


Polisan Holding CEO'su Cantekin Dinçerler, "2023?ün ikinci yarısında yakaladığımız ivmeyi 2024?te tamamlanacak yatırımlarımızla birlikte artırarak devam ettireceğiz." dedi.
Dinçerler, 2023 yılı finansal sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"?2023 yılında konsolide gelirlerimiz 5,6 milyar TL, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar?ımız(FAVÖK) ise 1 milyar TL olarak gerçekleşti. Avrupa'da yaşanan resesyon, yılın ilk yarısında Polisan Kimya'nın ihracatını ve Polisan Hellas'ın PET satışlarını azaltırken, enflasyon kur makasının açılması ise liman gelirlerimizi olumsuz etkiledi. Ek olarak, Yunanistan'da yaşanan sel felaketi sonucu PET operasyonlarının Eylül ayından itibaren durması Şirketin konsolide gelirlerinin 2022 yılının altında gerçekleşmesine sebep oldu. Yatırım amaçlı gayrimenkullerin 2022?ye göre değer artışlarındaki azalış ve vergi düzenlemelerindeki önemli değişiklikler, net karımızın 748 milyon TL?ye gerilemesinde ana unsurlar olarak karşımıza çıktı. Zor bir yılı geride bıraktık ancak yılın toplam FAVÖK?ünün yaklaşık yüzde 70?ini ürettiğimiz yılın ikinci yarısında, ana faaliyet kollarımızda elde ettiğimiz performansla, Brüt Kar marjımızı %17?den %21?e, FAVÖK marjımızı ise %16?dan %18?e yükselttik. 2023?ün ikinci yarısında yakaladığımız ivmeyi 2024?te tamamlanacak yatırımlarımızla birlikte artırarak devam ettireceğiz. "
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter