BofA stratejistlerİ EUR/CHF'yi yılsonuna kadar 1,00 seviyesinde görüyor [FNC-NEWS]

  • 29.03.2024 13:25


Bank of America stratejistleri, İsviçre Merkez Bankası'nın (SNB) geçen haftaki sürpriz faiz indiriminin, bu yıl İsviçre Frangı ile euronun eşitlenmesini beklediklerini ifade ettiler.
Bir frank bir avroya en son Mart 2023'te, yıl sonuna kadar dokuz yılın en yüksek seviyesine çıkaran bir ralliye başlamadan kısa bir süre önce eşitlenmişti.
Aralarında Kamal Sharma'nın da bulunduğu stratejistler, SNB'nin kararının "politika gevşemesinde bir miktar aciliyete" işaret ettiğini ve frankın düşüş hızının yeniden gözden geçirilmesini gerektirdiğini yazdı. G-10 ülkeleri arasında bu yıl en kötü performansı gösteren para biriminin düşüşünü uzatabileceğini ve üçüncü çeyrekte şu anda euro başına 0,98 frank olan pariteye ulaşabileceğini söylediler.
BofA'nın yeni çağrısı, Bloomberg anketinde frankı yılsonuna kadar 0,97-0,98 aralığında gören en büyük ayılar arasında Wells Fargo & Co. ve Commerzbank AG ile birlikte yer alıyor.
BofA stratejistleri, faiz indiriminin "İsviçre frangının mevcut tahminlerimizden daha hızlı bir şekilde değer kaybedeceğine işaret ettiğini" yazdı.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter