ANALİZ-ABD Büyüme Verisi (Q4'23 - Son revizyon)(Ak Yatırım/TradeAll) [FNC-NEWS]

  • 28.03.2024 15:55


Q4?23 büyüme verisi %3.2?den %3.4?e revize edildi. Yukarı yönlü revizyonun ana nedeni kişisel tüketim tarafında %3?ten %3.3?e yapılan revizyon.
 

 
Q3?e göre gerileme göstermiş olsa da (%4.9?dan %3.4?e) hala ham potansiyelin hem de Q3?22-Q2?23 aralığının üzerinde.
 

 
Q1?24 için piyasa beklentisi %2?ye gerilemesi (QoQ SAAR). Fed açısından asıl önemli olacak nokta ise Q2?24? Q2?24 için piyasa beklentisi %1.4?e düşüş?
 

 
GDI-GDP makası Q4 verisi öncesi (Q4 için GDI ilk defa bugün açıklandı) çok konuşuluyordu. Neden GDP yüksek açıklanırken GDI düşük kalıyor şeklinde. Bu veride GDI?ın %4.8 açıklanması bu tartışmaları azaltacaktır.

 
Verinin piyasa etkisi sınırlı oldu. Aşağı yönlü bir revizyon görseydik fiyatlama etkisi daha çok olurdu?
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.