Aksa Akrilik, Aksafil projesini tanıtmak üzere Uluslararası İstanbul İplik Fuarı'na katıldı [FNC-NEWS]

  • 26.02.2024 12:51


Aksa Akrilik, Türk ve Japon mühendisler tarafından 3 yıldır üzerinde çalışılan Aksafil projesini tanıtmak üzere Uluslararası İstanbul İplik Fuarı'na katıldı.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, 22-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuarda Aksa Akrilik?in Aksafil projesi yoğun ilgi gördü.
Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik olarak 8?inci kez katıldıkları fuarda Aksafil projesinden bahseden Aksafil Üretim ve Satış Direktörü Haydar İnan ?Aksa?nın en önemli projelerinden bir tanesi olan, 550 metre iplik çıkış hızına ulaşarak maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak hedefiyle başlatılan Aksafil projemizde, havayla büküm prensihracat pazarlarında ünlü zincir mağazalarının koleksiyonlarına girdiğinin altını çizdi. Yakın zamanda önde gelen bir halı markası ile yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarının meyvesi olarak sundukları 'Viskolik' adlı yeni ipliğin, viscon ve akrilik karışımından elde edildiğini anlatan İnan ?Bu iplik, visconun dezavantajlarını gidererek müşterilere sunduğumuz özel halılarla beğeni topluyor. Bu özel halılar, 'Miramare Collection' adı ile piyasaya sunuldu ve çok olumlu geri dönüşler aldı? dedi. 
Ürünlerin, özellikle triko sektöründeki geri dönüşlerinin çok hızlı ve olumlu olduğunu aktaran İnan, sözlerini şöyle noktaladı: ?İhracat pazarlarında zincir mağazaların koleksiyonlarına çok hızlı giriş yaptık. Ürünlerimizin diğer muadillere göre yarattığı en büyük farklılık tüylülüğün minimum olması. Doku ve hissiyat pamuğa çok yakınlık, canlı renkler ve üretim teknolojisini