EBRD, Beko Mısır Ev Aletleri'ne 50 milyon ABD doları kredi sağlayacak [FNC-NEWS]

  • 26.01.2024 14:09


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Beko Egypt Home Appliances Industries LLC'nin (Beko Mısın Ev Aletleri), Mısır'da ilk üretim tesisini kurması için 50 milyon ABD doları finansman sağlayacak.
Arçelik'in bağlı ortaklığı Beko Mısır Ev Aleltleri, Ash Sharqiyah, 10th of Ramadan City'deki Sanayi Bölgesi'nde ilk fabrikasını kuracak. Kurulacak tesis yılda 600 bin adet buzdolabı ve 500 bin adet fırın üretim kapasitesine sahip olacak. Üretimin %60'ı Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ve Afrika dahil olmak üzere çeşitlendirilmiş pazarlara ihracata yönlendirilecek.
Projenin toplam yatırım maliyeti yaklaşık 100 milyon ABD Doları olarak belirlendi ve tesisin 2024 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi beklenmekte.Beko Egypt, Arçelik A.Ş.'nin ("Sponsor") beyaz eşya üretimi alanında faaliyet gösteren %100 iştirakidir. Türkiye'de kurulu olan Arçelik, dayanıklı tüketim malları ve tüketici elektroniği üretiminde, satışında ve satış sonrası hizmetlerinde lider bir küresel oyuncudur. Arçelik, Türkiye'nin en büyük yatırım holding şirketi olan Koç Grubu'nun çoğunluk hissesine sahip olduğu ve kontrol ettiği bir şirkettir ve Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter