Borusan Yatırım, Borusan İstikbal'in Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri'nde sahip olduğu payları devraldı [FNC-NEWS]

  • 01.06.2023 06:24


Borusan Yatırım, Borusan İstikbal'in Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri'nde sahip olduğu payları devraldı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 16 Ocak 2023 tarihli ve 1(2023) sayılı kararı ile Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş.'nin Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Taşımacılık A.Ş.'de sahip olduğu payların tam veya bir kısmının Şirketimiz tarafından devralınmasına ("İşlem") ilişkin, danışman  firmalardan görüş ve destek almak da dâhil olmak üzere, Şirketimiz tarafından çalışmalara başlanmasına karar verilmiş olası İşlem konusunda henüz bir netlik bulunmadığından, İşlem ile ilgili yapılacak görüşmelerin ve çalışmaların, bu konuda henüz bir somut adım olmadan kamuya açıklanmasının Şirketimizin,  ortaklarının, Şirket'in azınlık ortaklarının veya potansiyel ilgililerin  kaybına ve Şirketimizin meşru çıkarlarının zararına neden olabileceği değerlendirilerek, gerekli gizlilik koşullarının sağlanması şartıyla II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında İşlem'e ilişkin içsel  bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Anılan kararı takiben Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Taşımacılık A.Ş.'nin paylarının değerinin tespit edilebilmesi ve bu kapsamda bağımsız denetçi raporunun hazırlanabilmesi için Güney Bağımsız Denetim Ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. yetkilendirilmiştir.
Yukarıda bahsi geçen İşlem'i gerçekleştirmek amacıyla Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 31.05.2023 tarihli ve 15 sayılı kararı uyarınca Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş. ile Şirketimiz arasında 31.05.2023 tarihinde Pay Devir Sözleşmesi imzalanmıştır. Bu açıklama, erteleme sebeplerinin ortadan kalkması üzerine ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmaktadır.
Bu kapsamda, Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş.'nin Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Taşımacılık A.Ş. nezdinde sahip olduğu 7.500,01 Türk Lirası tutarında sermayeyi temsil eden 1 Kuruş nominal değerde B Grubu 750.001 adet payın Şirketimiz tarafından 1 TL bedel ile devralınmasına karar verilmiştir. Söz konusu İşlem'e konu pay devri 31.05.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş "Kapanış" işlemleri de aynı gün tamamlanmıştır."
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter