***YAZIC***YAZICILAR HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) )

  • 10.07.2015 17:41

***YAZIC***YAZICILAR HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) )

Ortaklığın Adresi : FATİH SULTAN MEHMET MAHALLESİ,BALKAN CADDESİ,NO:58 BUYAKA E BLOK TEPEÜSTÜ ÜMRANİYE/İSTANBUL
Telefon ve Faks Numarası : 216-578-85-00/216-573-58-02
E-posta adresi : investor.relations@anadolugroup.com
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks Numarası : 216-578-85-59/216-573-58-02
Orjinal Açıklamanın Tarihi : 21.05.2015
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'nin Migros Ticaret A.Ş.'ye dolaylı olarak iştirak etmesi hususunda Rekabet Kurumu onayının verilmesi hakkında açıklama


AÇIKLAMA:
31.12.2014 tarihli özel durum açıklamamızda konu edildiği üzere bağlı ortaklığımız Anadolu Endüstri Holding A.Ş. (AEH) ile Migros Ticaret A.Ş.'nin (Migros) nihai ana ortağı BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital S.A. (Moonlight Capital) arasında, Migros'a dolaylı olarak %40,25 oranında iştirak edilmesi konusunda resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması kaydıyla Hisse Alım Sözleşmesi imzalanmış 04.05.2015 tarihli açıklamamızda belirtildiği şekilde de Rekabet Kurulu'nun sözkonusu işlem ile ilgili incelemelerinin devam ettiği anlaşılması üzerine, AEH ve Moonlight Capital arasında varılan mutabakat sonucunda, Hisse Alım Sözleşmesi'nin süresi uzatılmıştı.

Mevcut durum itibariyle, Rekabet Kurulu'nun 09.07.2015 tarihli kararı ile sözkonusu işlemlere onay verildiği 10.07.2015 tarihinde tarafımıza bildirilmiş bulunmaktadır.

Bu çerçevede, ilgili hisse alım sözleşmesinin tamamlanması açısından tüm şartlar sağlanmış olup, hisse devir işlemlerinin 15.07.2015 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir.

Rekabet Kurulu onay kararı içerisinde 21.05.2015 tarihli açıklamamızda da konu edildiği şekilde belirli taahhütler yer almaktadır. Verilen taahhütler ana başlıklar itibariyle, Migros'un bira pazarında Anadolu Efes'in mevcut ya da yeni girecek tüm rakipleri ile ticari ilişkilerinin ticari teammüllere uygun ve objektif koşullar içinde devam ettirilmesi ve bu konunun gözetimi ve denetimi açısından bir sistematik oluşturulması ayrıca, Anadolu Grubu şirketlerinin perakende sektöründe Migros'un rakipleri olan şirketlerle ticari ilişkileri kapsamında elde ettiği bilgilerin Migros ile ve yine Migros'un Anadolu Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdikleri pazarlarda rakiplerle ticari ilişkileri kapsamında elde ettiği ticari açıdan hassas bilgilerin, Anadolu Grubu şirketleri ile paylaşılmaması gibi hususlar içermektedir.


Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=451688


BIST