Wall Street bankalarının ardından Avrupalı bankalar da Rus borçlanma kağıtlarında alım-satıma imkan vermeye başladılar [FNC-NEWS]

  • 18.08.2022 07:36


ABD Hazine Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay yatırımcıların ellerindeki Rus tahvili pozisyonlarını kapatmalarına imkan vermesi sonrasında Wall Street bankalarının müşterilerine Rus tahvillerinde işlem yapma olanağı sağlamaları Avrupa bankalarını da harekete geçirdi. 
Financial Times'ın haberine göre Avrupalı regülatörlerin de yatırımcıların ellerindeki Rus devlet ve şirket tahvili pozisyonlarını azaltmalarını yardım için yasakları gevşetmeleri Avrupa bankalarının Rus tahvillerinde işlem yapma olanağı sunmaya başlamalarının yolunu açtı. 
Konuya yakın kaynaklara göre, JPMorgan Chase, BofA, Jefferies ve Citigroup gibi ABD bankalarının ardından UBS, Barclays ve Deutsche Bank müşterilerinin ellerindeki Rus borçlanma kağıtlarını satmalarına imkan vermeye başladılar.
Credit Suisse ve HSBC gibi bankalar ise Rus borçlanma kağıtları piyasasından uzak durmaya devam ediyorlar. 
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının başladığı 24 Şubat'ta Rusya'nın yabancı para cinsinden tahvil stoğu 40 milyar dolar seviyesindeydi ve bunu yarısı yabancı yatırımcıların elinde bulunuyordu. 
 
 
 
 
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey