BASIN BÜLTENİ-Acer'ın TravelMate B3 ve TravelMate Spin B3 dizüstü bilgisayarlarına Windows 11 Education işletim sistemi seçenekleri geliyor [FNC-NEWS]

• 17.01.2022 18:15

Acer bugün yaptığı açıklamayla Acer TravelMate B3 ve Acer TravelMate Spin B3'ten başlayarak bazı dizüstü bilgisayar modellerini Windows 11 SE işletim sistemi ile sunmaya başlayacağını duyurdu. Askeri sınıf dayanıklılık sertifikaları[[3]] ve 10 saatlik uzun pil ömürleri[[4]] ile öğrencilerin gün boyu tüm işlerini halledebilecekleri taşınabilir özellikli 11,6 inç ekranlı bu dizüstü bilgisayarlar, Windows 11 SE veya Windows 11 Pro Education yüklü olarak gelmeye başlıyor. Cihazların kasasında ayrıca yüzde 14'ün üzerinde geri dönüştürülmüş plastik (PCR) kullanılıyor.
Acer, Windows 11 SE'yi dizüstü bilgisayarlarında kullanan ilk markalardan biri olarak, bu yeni işletim sistemini dünyanın dört bir yanındaki okullara getiren pilot programlara cihazlar sağlamak amacıyla Microsoft ile yakın bir şekilde çalıştığını da duyurdu.
Acer TravelMate B3 ve Acer TravelMate Spin B3
En yeni Intel® Pentium® Silver ve Celeron® işlemcilere sahip  TravelMate B3 ve TravelMate Spin B3, ilk ve orta öğretim seviyelerindeki öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını destekleyen güvenilir bir dizüstü bilgisayar deneyimi sunuyor. Askeri standartlara göre test edilmiş MIL-STD 810H[[5]] sertifikalı dizüstü bilgisayarlar, darbelere dayanıklı gövdeleri ile her türlü günlük aşınma ve yıpranmanın üstesinden gelebiliyor. Darbe emici tamponları ve güçlendirilmiş tasarımları, cihazları 122 cm'ye varan yüksekliklerden düşmelere ve 60 kg'a kadar doğrudan uygulanan kuvvete karşı koruyor. Dizüstü bilgisayarların sıvı dökülmelerine dayanıklı eşsiz drenaj tasarımlı klavyeleri kazara sıvı dökülmelerine[[6]] karşı cihazları korurken, mekanik olarak sabitlenen tuş tasarımları sayesinde klavyelerinin tuş takımı da sonradan değiştirilebiliyor. Buna rağmen klavyenin tuşları, hızlı parmaklardan etkilenmeyecek kadar da güvende.
Acer TravelMate B3 ve Acer TravelMate Spin B3 dizüstü bilgisayarlar dayanıklılıklarının yanı sıra, bir dizi yenilikçi özellikleri ile öğrencilerin sınıf içinde hayatlarını kolaylaştırıyor. 2x2 MU-MIMO teknolojisine sahip Intel® Wi-Fi 6 (Gig+), çok kullanıcılı ortamlarda kablosuz ağlara hızlı bir şekilde bağlanmaya yardımcı olurken, isteğe bağlı gelen 4G LTE bağlantı teknolojisi ile cihazlar modemden uzakta da olsa, kullanıcılar daima internete bağlanabiliyor. Dizüstü bilgisayarların web kamerası öğrencilere medya ağırlıklı öğrenim materyalleri kullanılan interaktif ya da sanal sınıflarda başarılı olmaları için gereken her şeyi sağlarken, 10 saatlik uzun pil ömrü ise okulda bir günü tamamlamaya fazlasıyla yetiyor. Cihazların ön kapağındaki pil göstergesi sayesinde öğretmenler, öğrencilerinin dizüstü bilgisayarının şarj edilmesi gerekip gerekmediğini bir bakışta anlayabiliyorlar.
TravelMate Spin B3, Acer'ın Antimikrobiyal Tasarım[1,2] özellikleri ile donatılmış şekilde geliyor. Antimikrobiyal Corning Gorilla Glass[1] dokunmatik ekrana sahip olan cihazın, aynı zamanda gümüş iyonlu bir antimikrobiyal kaplama özelliği sayesinde (kasa, klavye, touchpad gibi yüksek temas yüzeyler de dahil) mikroplara karşı korunmuş oluyor. Ayrıca takılabilir Wacom AES kalem ve 5 MP HDR World Facing kamera seçenekleri, okulların dizüstü bilgisayarlarını öğrencilerinin özel ihtiyaçlarına uyacak şekilde özelleştirmelerine olanak tanıyor.
Windows 11 SE
Microsoft'un eğitim, fiyat uygunluğu ve kapsamlılık için geliştirdiği yeni bulut öncelikli Windows sürümü Windows 11 SE, basitleştirilmiş tasarımı ve düşük maliyetli cihazlar için optimize edilmiş modern yönetim araçlarına ek olarak, Windows 11'in performansını ve güvenilirliğini sunuyor. Kolay kullanımına ek olarak eğitim amaçlı uygulamalardan oluşan bir menüye sahip olan Windows 11 SE, öğrenci gizliliği ve uzaktan yönetim için önceden yapılandırılmış uygun fiyatlı cihazlarla geliyor. Dikkat dağınıklığını azaltan temiz arayüzü ile Windows 11 SE, öğrencilerin tüm zamanlarında öğrenmeye odaklanmalarına yardımcı oluyor.
TravelMate B3 ve TravelMate Spin B3 dizüstü bilgisayarların, Windows 11 Pro Education işletim sistemi yüklü seçenekleri de tüketicilere sunuluyor.
Windows 11 SE hakkında daha fazla bilgiyi bu adreste veya Microsoft'un Eğitim blog'unda bulabilirsiniz.
Fiyat ve Bulunabilirlik
TravelMate B3 (TMB311-32), bu yılın ilk çeyreğinde EMEA bölgesinde 359 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
TravelMate Spin B3 (TMB311R-32), bu yılın ilk çeyreğinde EMEA bölgesinde 539 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen acer.com.tr aracılığıyla size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin.