Ulusoy Elektrik, primer ve sekonder orta gerilim  ürünlerinin sipariş ve üretimleri, tamamen Sincan/Ankara tesisimize kaydıracak [FNC-NEWS]

  • 31.12.2021 06:23


Ulusoy Elektrik, primer ve sekonder orta gerilim  ürünlerinin ("Ux-Xiria") sipariş ve üretimleri, ilişkili taraf olan Eaton grup şirketlerine satılmak üzere tamamen Sincan/Ankara tesisimize kaydıracak.
Şirket'ten konu ile ilgili yaplan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin 15.03.2021 tarihli ve 6 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile bir kısmı Sincan/Ankara tesisimize kaydırılan Şirketimizin ana ortağı olan Eaton Corporation plc'nin  bağlı ortaklığı Eaton Industries (Netherlands) B.V. ("Eaton Hollanda") tarafından Hollanda'daki fabrikada üretimi gerçekleştirilen primer ve sekonder orta gerilim  ürünlerinin ("Ux-Xiria") sipariş ve üretimleri, ilişkili taraf olan Eaton grup şirketlerine satılmak üzere tamamen Sincan/Ankara tesisimize kaydırılacaktır.  Eaton Hollanda, Şirketimizin ilgili ürünlerin sadece Hollanda pazarındaki satışından sorumlu distribütörü olarak faaliyet gösterecektir.
Halihazırda Eaton Hollanda bünyesindeki  Ux-Xiria iş kolunun transferine ilişkin Eaton Hollanda'ya hak devir bedeli ödenecektir. Söz konusu hak devrine esas olacak tutarın Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) ("Tebliğ") madde 9'da belirlenen %5'lik oranı aşması öngörüldüğünden  DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'den değerleme raporu temin edilmiştir. 
20.12.2021 tarihli değerleme raporu incelenerek, söz konusu ilişkili taraf işleminin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Değerlemede kullanılan varsayımlar ile  değerleme sonuçlarını içeren değerleme raporunun özet kısmı aşağıda pay sahiplerimizin dikkatine sunulmaktadır.
"Xiria ve UX iş kolu'nun değerleme analizi, Devir İşlemi'nin hem Satıcı hem de Alıcı için işlem öncesi ve sonrası olmak üzere dört taraflı bir değerleme yaklaşımı  kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Her bir durumdaki değer için İndirgenmiş Nakit Akışları yöntemi kullanılmıştır. İş Kolu'nun pazar değeri 7.7 milyon  Dolar  olarak tahmin edilmiştir"
Söz konusu ilişkili taraf işleminin raporda hak devri bedeli olarak belirtilen 7.7 milyon Dolar üzerinden gerçekleştirilmesine ve  söz konusu tutarın Eaton Industries (Netherlands) B.V. şirketine 120 gün vade ile ödenmesine  karar verilmiştir.
Yine, Şirketimiz ile aynı grup içerisinde yer alan ve aynı ana şirketin diğer bir iştiraki olan İrlanda'da yerleşik Eaton Intelligent Power Limited  arasında teknoloji haklarının transferine ilişkin teknoloji lisans sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.  Sözleşme kapsamında satışı gerçekleştirilecek Ürünler'den elde edilecek gelir üzerinden her çeyrek Eaton Intelligent Power Limited şirketine %6 oranında  telif hakkı ödenecektir. Yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi kapsamına girecek söz konusu ödemelerin Tebliğ madde 10'daki %10'luk oranı  aşması beklenmemektedir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/987214

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey