BASIN BÜLTENİ-Teksüt, 21-24 Kasım 2018 tarihlerinde Endonezya'da düzenlenen SIAL Interfood Indonesia Fuarı'na katılıyor

  • 12.11.2018 13:15

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt,
21-24 Kasım 2018 tarihlerinde Endonezya’nın Jakarta şehrinde
düzenlenen SIAL Interfood Indonesia Fuarı’na katılıyor. Fuar, gıda
konusunda Güneydoğu Asya ülkelerinin buluşma noktası olarak
değerlendiriliyor.
Tayvan’a yaptığı ihracatla Uzak Doğu’ya süt ve süt ürünlerini
gönderen Teksüt, Endonezya ve Güneydoğu Asya ülkelerindeki potansiyeli
mercek altına almaya hazırlanıyor. Teksüt, bu çerçevede bölgenin en
önemli gıda organizasyonlarından biri olan SIAL Interfood Indonesia
Fuarı’na geniş standıyla katılıyor.

Kalabalık nüfusa hitap ediyor

Endonezya’nin başkenti Jakarta‘da düzenlenen fuara 27 ülkeden 1100
katılımcı firma ve yaklaşık 50 bin ziyaretçi bekleniyor. Global gıda
sektörünün büyük ve önde gelen oyuncularının yer aldığı fuar, ürün
çeşitliliğinin yanı sıra katılımcı ve ziyaretçi profili itibarıyla
kalabalık nüfusa hitap ediyor. Endonezya, 250 milyonu aşan nüfusuyla
dünyanın en kalabalık 4’üncü ülkesi. Nüfusun yüzde 60’ı ise 30 yaşın
altında. Ülke dünyanın en büyük 16’ncı ekonomisi.

Güneydoğu Asya’nın kapısı

SIAL Interfood Indonesia, aynı zamanda Güneydoğu Asya Uluslar
Birliği (ASEAN) ülkeleri açısından da buluşma ve giriş kapısı olarak
değerlendiriliyor. Filipinler, Malezya, Tayland, Vietnam gibi ülkeleri
tarif eden ASEAN ülkeleri, 600 milyonu aşan bir nüfusu temsil ediyor.
Bölge kültürel çeşitliliği bol, yeniliklere meraklı ve gelir düzeyi
artan orta sınıfıyla Türk gıda sektörü açısından güçlü potansiyeller
barındırıyor.

Türk süt ürünlerinin kalitesini göstermek istiyoruz

2017 yılı başında Tayvan’a başlattığı satışla ihracat pazarına
coğrafi olarak Uzak Doğu’yu ekleyen Teksüt, bu kez Güneydoğu Asya’yı
özellikle de Endonezya’yı ihracat pazarları arasında görmeyi
hedefliyor.
Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Teksüt olarak bu
fuara ilk kez katılıyoruz. Bölgede hem kültürel olarak bize benzeyen,
bizim damak tadımıza uygun ürünlere ilgi gösterme potansiyeli yüksek
toplumlar var, hem de farklı damak tatlarına açık, meraklı yaklaşımlar
var. Bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Teksüt olarak sahip
olduğumuz geniş peynir alternatiflerimizle Endonezya ve bölge
tüketicilerine, Türk süt ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini
tattırmak arzusundayız” açıklamasını yaptı.



Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey