***AEFES***ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Kredi Derecelendirmesi )

  • 28.09.2015 17:44

***AEFES***ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Kredi Derecelendirmesi )

Ortaklığın Adresi : Bahçelievler Mah. Şehit İbrahim Koparır cad. No.4 Bahçelievler/ISTANBUL
Telefon ve Faks Numarası : 0 (212) 449 36 00 (40 hat) - 0 (212) 641 96 44
E-posta adresi : ir@anadoluefes.com
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks Numarası : 0 (216) 586 80 02 - 0 (216) 389 58 63
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : -
Özet Bilgi : Standard & Poor's tarafından Anadolu Efes'in kredi derecelendirmesine ilişkin yapılan açıklama/Corporate Credit Rating Announcement by S&P


AÇIKLAMA:
Kurumsal kredi notuna ilişkin yıllık değerlendirmesini takiben Standard & Poor's ("S&P"), Şirketimizin "BBB-" olan uzun vadeli kurumsal kredi notunu ve "Durağan" olan kredi notu görünümünü teyit etmiştir.

S&P Anadolu Efes'in ticari riskini yeterli, finansal riskini orta ve likiditesini yeterli olarak değerlendirirken, bunların sonucunda kurumsal kredi notunu "BBB-" olarak açıklamıştır. Derecelendirme raporuna göre, Anadolu Efes'in Türkiye bira pazarındaki hakim pozisyonu ve yüksek karlılığı, makul kaldıraç oranı ve uzun borç vadeleri, etkin satınalma kriterlerinden oluşan iyi bir yatırım disiplini de değerlendirmedeki olumlu faktörlerden bazılarıdır. S&P değerlendirmesinde ayrıca, Anadolu Efes'in yüksek oynaklığa sahip gelişmekte olan pazar ekonomi ve kurlarına maruz kalması ile Rusya'daki sert rekabet ve zorlu piyasa koşulları gibi risk faktörlerini de değerlendirmiştir. Kredi notunun durağan görünümü aynı zamanda, S&P'nin, Şirket'in muhafazakar finansal profilini korumaya devam edeceği varsayımını da yansıtmaktadır.

Anadolu Efes'in yabancı para notu ise Türkiye'nin yabancı para notunun bir kademe üzerindedir. S&P raporuna göre, bu durum Anadolu Efes'in ağırlıklı döviz cinsinden nakit rezervleri ve yurtdışından sağlanan gelirleri sayesinde gerçekleşmiştir.

ENGLISH VERSION:

Following its annual review of the corporate credit rating, Standard & Poor's ("S&P") maintained the long-term corporate credit rating and outlook of Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. ("Anadolu Efes") as "BBB-/Stable".

S&P assessed Anadolu Efes' business risk as satisfactory, financial risk as intermediate and liquidity as adequate, resulting in BBB- corporate credit rating. According to the rating report, Anadolu Efes' dominant position in the Turkish beer market, with superior profitability, moderate leverage and sound debt maturity, good investment discipline with strict acquisition criteria are some of the positive factors in the rating assessment. In its rating assesment, S&P also considered risk factors such as exposure to volatile emerging-market economies and currencies as well as tough competition and challenging market trends for beer in Russia.
The stable outlook reflects S&P's assumption that Anadolu Efes will continue to maintain a conservative financial profile.

Anadolu Efes' foreign currency rating is one notch above that of the Turkey Sovereign. According to S&P report, this is possible due to Anadolu Efes' large share of hard currency cash balances and income outside Turkey.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=469437


BIST